Catatan Myazarra

Catatan Myazarra

Thursday, June 23, 2011

Kem UPSR 2011

Aduuu...ingat macam tak nak dah urus kem ni tahun ni. Penat..Tapi..bos kata, "Demi anak murid kita...buat lah."

Asalnya memang bersemangat, tapi bila ada yang tak berapa nak bagi komitmen..rasa nak goyang pun ada. Sama lah mcm kengkawan yg turut sama meng'handle' benda ni. Harapan teramat tinggi kalau sume boleh bekerjasama. Mesti meriah. Masak sama-sama..beraktiviti sama-sama.

Last year dh buat kat PLKN. Ok mmg ok sesangat. Tahun ni nak try la buat dalaman je. Dapat jimat bajet. Tapi..nampak macam akan keletihan teramat je.
Masa tinggal seminggu je lagi nk uruskan. Mana nak contact penceramah..nk inform parents..nk settle peralatan...ajk lagi...

Kerisauan tinggi ni. Budak-budak dah tak sabar2 nk turut serta.

Petang tadi baru selesai discussion dgn Kirana..No-oi..Kak Ecah..Alin. Bersemangat la balik nampaknya dapat kengkawan camni. Sume ni pun selepas kena 'suntik' dengan bos.

Harap2 program akan berjalan dengan lancar. Terima kasih kengkawan. Yukkk kita kerjain mereka2 yang sepatutnya dikerjain.

Monday, June 6, 2011

Wayar Putus Kot

Petang td berborak la dgn mak sambil minum2 di dapur rmh aku.
Tah cmna timbul la cite pasal kereta. aku pun story la kat mak cmna setiap kali aku turun kereta (enjin masih hidup) mesti trkena cm 'karen shock' ms pegang pintu. Sampaikan nk tutup pintu, mesti aku tolak cermin tingkap je.

Yang peliknye, hubby dan anak2 tak la pulak kena cmtu. kalo cakap dgn hubby, katanya "You ni..bkn kata org je syok, kereta pun syok kt u"
Geram sbb susah sgt nk bg hubby percaya.

So, berbalik cite dgn mak tadi. Habis aku story, mak pun tanya, camna plak bleh jadi mcm tu, org lain x penah pun.

Apa lagi, aku pun cakap la,"Ni yg tgh dok check wayar mana satu yg putus ni, sbb tu shock karen kot" sambil aku tunjuk tang kepala aku untuk menunjukkan 'wayar putus'

Mak aku ape lg..gelak bkn main la dia.

Friday, June 3, 2011

Berbuat baik sesama insan...

Semalam, pergi la ke bank sbb nk bank-in duit. Mcm biasa, ambik nombor dan tunggu giliran. Rasa2nya dalam 3-4 org lagi ni baru turn aku.

Tiba2 nampak la seorang rakan hubby turut sama di dalam bank tersebut. Aku pun senyum bila dia senyum kt aku. Tangan aku tak lepas2 pegang kuat2 beg yg berisi sejumlah duit.

Sambil berlalu keluar (dah selesai agaknya) rakan hubby td tanya pada aku. nombor berapa? aku pun tunjuk kan nombor yg aku dapat..1058.

Terus dia hulurkan nombor di tangannya (1054). Aku pun ambil sambil ucapkan terima kasih. Dia pun berlalu keluar bersama2 isterinya.

Masa tu terus aku teringat sebulan yang lepas. Peristiwa yg sama berlaku di bank yg sama. Waktu tu aku terambil 2 nombor. Tak lama lepas tu duduk seorang ibu hamil di sebelah aku menunggu giliran. Lalu aku berikan nombor aku yg kedua kepada ibu muda tersebut sebab aku lihat nombor gilirannya jauh lagi. Dia senyum dan ucapkan terima kasih.

Terdetik di fikiran aku..hukum karma...buat baik dibalas baik.